GÜNCEL

Tasarımlarım

Saç Modelleri

Çocuk Gelinlikleri

12 Haziran 2013 Çarşamba

Pasta süsleme teknikleri

 hanımlar; sizlere farklı bir konu paylaşmak istedim... eminim çok işinize yarayacak ve bu şekilde farklı sunumlar yapacaksınız maharetli ellerinizle.
yapım aşaması aşağıda sıralanmış, pastayı hazırladıktan sonra çikolatayı bermari usulü eritin, şırınga ya da pasta süsleme aparatıyla folyonun üzerine dairesel çizgiler şeklinde çikolatayı akıtın, sonra pastanın etrafına çikolatalı folyoyu yapıştırın... donduktan sonra dikkatlice açın, ve işte pastamız hazır...

 yüksek bir pastamı yapmak istiyorsunuz, şekilde anlatıldığı üzere yuvarlak bir çember veya tabağı kalıp olarak uygulayarak uzun iki pasta halkasını kesiyorsunuz... sonra yuvarlak pasta kekinin ikinci katını...  kek halkalarının üçünü katında ise yuvarlak pasta keki... işte yüksek pastamız hazır ...

ben bu fikre bayıldım ya siz ? pandispanya hamurundan bir kısım ayırıyoruz... sonra bunlara istediğimiz renk gıda boyası katıp renklendiriyoruz, vermek istediğimiz şekli verip tepside şekillendiriyoruz... sonra geri kalan sade hamurumuzu dikkatli bir şekilde döküp pişiriyoruz... krema ve muz içine rulo yaparak pastamızı hazırlıyoruz....

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Tesettür Moda
Distributed By Free Premium Themes. Powered byBlogger