GÜNCEL

Tasarımlarım

Saç Modelleri

Çocuk Gelinlikleri

26 Nisan 2012 Perşembe

Yumurtlama (ovulasyon) günü tarihi hesaplayicisi


YUMURTLAMA DÖNEMİ (TARİHİ) HESAPLAMA



OVULASYON TARİHİ (GÜNÜ, DÖNEMİ) HESAPLAMA

Hamilelik için en uygun zamanın hesaplanması için yumurtlama (ovulasyon) döneminin belirlenmesi çok önemlidir. Bu tarihlere yakın günlerde bulunulan cinsel ilişkiler sonucunda gebelik elde edilme ihtimali daha yüksektir. Adetleri düzenli olan bayanlarda yumurtlama adet kanaması başlamadan yaklaşık 14 gün önce gerçekleşir, yumurtlama gününü tespit etmenin en pratik yolu budur. Bu hesapla adet dönemi 28 gün süren bir kadında yumurtlama adetin 14. günü olur, adet kanamasının başladığı ilk günden sayarak 14. güne denk gelir yaklaşık. Bu günden 2-3 gün önce başlayarak 1 hafta boyunda 2-3 günde bir cinsel ilişkide  bulunmak hamile kalma şansını arttıracaktır. (Yani adet başlamadan 17-18 gün önce başlayarak 1 hafta boyunca 2-3 günde bir ilişkiye girmek gerekir)

Diğer örnekler: Adetleri düzenli 30 gün süren bir bayan adet kanamasının başladığı ilk günden başlayarak 16. gün yumurtlama olacağını hesaplamalıdır. Adet kanamaları düzenli 35 günde bir olan kadınlarda yumurtlama günü 21. güne denk gelir yaklaşık olarak.

Adetleri düzensiz olanlarda yumurtlama gününü tahmin etmek daha zordur. Ama herzaman adet kanaması başlamadan ortalama 14 gün önce yumurtlama meydana gelir.

Üstteki tarifler hep sonraki adetten geriye doğru sayılacak şekilde verilmiştir (adet başlamadan 17-18 gün önce ilişkiye başlayın gibi). Çünkü yumurtlama gününün gelecek adete göre hesaplanması daha güvenilirdir. (Adetin ikinci dönemi yani yumurtlama-adet arasındaki luteal faz süresi 14 gün sabittir.)

YUMURTLAMA GÜNÜ HESAPLAYICISI:





Adet dönemleriniz ortalama kaç gün sürüyor:  gün

(Bir adet kanamasının  başladığı ilk günden diğer adet kanamasının başladığı ilk güne kadar geçer süre)



En son hangi tarihte adet kanamanız başladı (son adetin ilk günü):

Ay:
Gün:
Yıl:








Yaklaşık yumurtlama (ovulasyon) tarihiniz:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Tesettür Moda
Distributed By Free Premium Themes. Powered byBlogger