30 Temmuz 2011 Cumartesi

Acısız Ağda Nasıl Yapılır

Ağda işleminde kıllar kökü ile birlikte alındığı için göreceli acılı bir işlemdir. Ancak tercih edilen ağda çeşidine, uygulamaya göre, ağdanın kalitesine göre ve uygulama yapılan bölgeye göre acı farklılık içerir.


Ilık ağda olarak bilinen şekerli ağdanın yapışkanlığı sir ağdaya göre fazla olduğundan işlem sırasında cilde de yapılır ve bu nedenle duyulan acı sir ağdaya göre daha fazladır. Sir ağda ise yalnızca kıllara yapışır ve bu nedenle duyulan acı göreceli olarak daha acısızdır.


Özelikle pudralı ürünlerde ağdanın içerdiği pudra cilt üzerini kapladığından duyulan acı azalır. Bunun dışında sir ağda şeker içermediğinden kıl köklerini beslemez ve her ağda servisi bir önceki ağda servisine göre daha az acılı olur.


Bazı bölgelerde acı ağrı eşiği daha düşüktür ve bu nedenle duyulan acı diğer bölgelere göre daha fazladır.


Bazı dönmelerde cilt hassasiyeti artar, özellikle regl döneminin yakınlaşması ile acı ağrı eşiğinin düşmesi duyulan acıyı arttırır. Yaz dönemi yine cilt hassasiyeti kış dönemine göre artış gösterir, bu nedenle duyulan acı hissi daha fazla olabilir.


Yinede ağda işlemi sırasında duyulan acının şiddeti görecelidir. Bu nedenle kişinin rahat bir psikoloji ile işlem yaptırması da önemlidir.

acısız ağda nasıl yapılır, ağda acısız nasıl yapılır, kolay ağda nasıl yapılır, ağrı eşiği nasıl yükseltilir, ağrısız ağda, agdanın acısı ıcın, ağda nasıl alınır, ağda acısını ne azaltır, tüyler acısız nasıl alınır, ağda yaparken acı nasıl azaltılır, ağda az acı nasıl, en kolay ağda nasıl yapılır, kolayagda nasil yapilir, pudra acıyı azaltır mı, acısız ağda, kolay ağda, sir ağda acısız, sir ağda yaparken, pudra ağda acısını azaltırmı, ağrısız ağda nasıl yapılır, acısız ağda için, agda yaptırmadan once agrı nasıl azaltılır, her bölgeye göre ağda, acisiz agda nasil yaparim, ağda acı pudra


0 yorum:

Yorum Gönder