GÜNCEL

Tasarımlarım

Saç Modelleri

Çocuk Gelinlikleri

25 Haziran 2011 Cumartesi

Tesettürlü bayanlar güneşten nasıl faydalanır?

Örtünen kadınların güneş enerjisinden fazla yararlanamadığı için kemik problemi yaşadığı söylenir. Bu doğru değil. El açılarak yapılan güneşlenme yöntemi herkes için son derece faydalı.
Yaz mevsiminde doktorların sağlığımız için yaptığı uyarıların başında güneşten korunmak gelir. Aslında güneş, kemik gelişimi, kemik ağrısı, bazı romatizma türleri ve hatta bazı kanser türleri için de bulunmaz bir ilaç. Yeter ki güneşten nasıl faydalanacağımızı bilelim. Bir biyoloji profesöründen öğrendiğim güneşlenme yöntemi hepimiz için son derece faydalı. Özellikle örtülü hanımların güneşten fazla yararlanamadıkları için kemik problemi yaşayacaklarını söyleyenlerin yanıldıklarını bu şekilde öğrendim. Yapacağınız şey çok basit; güneşin yükselmekte olduğu saatlerde avuç içlerinizi dua eder gibi iki yana açıp 10 dakika güneşte tutmanız, bünyenizin o gün için gerekli olan D vitaminini almasına yetiyor. Bu, elbette herkes için geçerli.
***
Evde hazırlayabileceğiniz güneş yağı formülü
Şimdi size 21 yıldır ilgilendiğim bitkisel tedavide kendisinden çok şey öğrendiğim, bitkisel tedavinin en önde gelen üstatlarından Maurice Messegue'ın yıllardır tatbik ettiğim güneş yağı formülünü veriyorum. Yapacağınız şey çok kolay; 1/4 litre kokusuz zeytinyağı, 10 damla tentürdiyot ve 1 limonun suyunu bir şişeye koyun ve iyice çalkalayın. Güneşe çıkmadan önce vücudunuza sürün. Zeytinyağı hem besleyici hem de vitamin yönünden çok zengin. Güneş ışınlarının tenimizi pişirmesini önler, limon ve tentürdiyot ise teninizin yanmadan bronzlaşmasını ve rengini uzun süre muhafaza etmesini sağlar. Ancak güneşin dik geldiği saatlerde, güneş ışığı altında kalmamanız gerektiğini asla unutmamalısınız.
***
Sağlığınız için büyüteç taşıyın
Satın aldığımız her şeyin etiketini okumayı alışkanlık hâline getirmeliyiz. Ben etiketlerin üzerinde okunmayacak kadar küçük yazılan yazıları da görmek için çantamda büyüteç taşıyorum. Eğer siz de yanınızda büyüteç bulundurursanız, mesela güneş yağı satın alırken birçok güneş yağının içinde düşük dozlarının bile fareleri öldürdüğü deneylerle ispat edilmiş olan Octyl Methoxycinnamate'nin bulunduğunu göreceksiniz.

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Tesettür Moda
Distributed By Free Premium Themes. Powered byBlogger