GÜNCEL

Tasarımlarım

Saç Modelleri

Çocuk Gelinlikleri

8 Eylül 2010 Çarşamba

Gelin saçı ve makyajı hakkında ipuçları

Hayatınızın en önemli sahnesine çıkarken, saçınız ve makyajınız da kusursuz olmalı. İşin püf noktası ise, doğallık...

Bu çok özel günde önemli olan, sade ve doğal bir görünüme sahip olmaktır. Bir gelinin en büyük güzelliği, masum ve duru görünmesidir. Makyaj yaparken ten ve saç renginizi mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. En sık yapılan makyaj hataları hep aceleden kaynaklanır. Bu nedenle makyaj yaparken sakin olmaya çalışın. Çok açık veya koyu renk bir fondöten kullanmamaya dikkat edin.

Ayrıca, gelinliğe yakışacak makyaj hafif ve özenli olmalıdır. Nikahtan iki saat öncesine kadar makyaj yapmayın. Gün boyu makyaj tazelemek zor olacağı için kalıcı malzemeler kullanmayı tercih edin.

Makyöz bulabilir miyim?
Pek çok kuaförde saçınızla birlikte makyaj da yaptırabilirsiniz. Ayrıca güzellik salonları da bu hizmeti veriyor. Ancak tıpkı saçınızda olduğu gibi makyaj konusunda da karar vermeden önce, kuaförünüze provaya gidin. Kararınızı son güne bırakmayın.

Makyajı kendim yaparken nelere dikkat etmeliyim?
Öncelikle cildinizi iyice temizlemelisiniz ve nemlendirici sürmeyi ihmal etmemelisiniz. Ancak kullandığınız nemlendirici cildinize yağlı bir görünüm vermemeli. Varsa, göz altı morluklarını ve lekeleri kapatmak için kapatıcı kullanın. Gelinliğin beyazı ile çok büyük bir tezat oluşturmayacak tonda bir fondöten sürün. Dudaklarınızı kalemle belirledikten sonra rujunuzu küçük bir ruj fırçası ile sürün. Göz kalemi yerine daha kalıcı olan eye-liner'i tercih edin. Ardından göz makyajınızı rimelle tamamlayın ve çok açık renkte far kullanmayın. Yanaklarınıza ruj ve fondötene uygun bir allık sürün. Boynunuzu ihmal etmeyin.

Kuaföre giderken ne götürmeliyim?
Saçınızı yaptırmaya gittiğinizde duvağınızı ve hatta gelinliğinizi de götürmelisiniz. Varsa istediğiniz duvaklı modelin fotoğrafını da. Ancak kuaförünüzle nikah öncesi istediğiniz saçı denerken, son bir kez duvaklı prova yapmakta her zaman fayda vardır.
Duvak mı yoksa saç mı önemli?
Gelinin kıyafetinden ayakkabısına, ellerinden duvağına kadar giydiği ve yaptığı her şey incelenir. Bu nedenle duvağınız uzun ve gösterişli bile olsa, saçınıza da gerektiği kadar özen göstermelisiniz.

Kuaförü eve çağırabilir miyim
Kuaförlerin çoğu eve de geliyorlar. Ancak bunu bir süre önceden haber vermeniz gerekir. Üstelik fiyat da fark edecektir.

En sık yapılan renk hatası nedir?
Ten rengine uymayan saç rengi. Eğer esmer tenliyseniz, çok açık renkli gölge abartılı durur. Kaş renginiz de saçınızla tezat oluşturmamalı...

Kısa saçla topuz yapılır mı?
Topuz tüm gelinlerin tercih ettikleri saç modelidir. Saçın kendi renginden birkaç ton açık renkteki bir postişle kolaylıkla topuz yapılabilir.

Saçlarımı düğünden önce nasıl koruyabilirim?
Boyalı saçlar için hazırlanan bir şampuan ve hafif bir krem kullanın. Saç renginizi değiştiren şampuanlar kullanmayın. Klorlu havuzda yüzerken saçınıza mutlaka bone takın.

Yüzümün günlük temizliğini nasıl yapmalıyım?
Sabah ve akşam cilt tipinize uygun (yağlı, kuru veya karma) bir temizleme sütüyle yüzünüzü ve boynunuzu iyice temizleyin. Yüzünüzü ılık su ile yıkayın ve gözenekleri sıkıştırmak için alkol ve parfüm içermeyen bir tonikle yüz ve boynunuzu silin. Son olarak da, yine cilt tipinize uygun bir nemlendirici sürün.

Cildimin güzel görünmesi için ne yapmalıyım?
Nikah öncesi stresi engellemek çok zordur, ama cildin en büyük düşmanının stres olduğunu unutmayın. Düzenli uyumaya, sinirlenmemeye, yüz masajı ve egzersizler yapmaya çalışın. Bol bol su için ve her gece makyajınızı mutlaka temizleyin.

Nikahtan önce ne kadar cilt bakımına gitmeliyim?
4 - 6 hafta önce cilt bakımına gitmelisiniz. Eğer nikahtan bir yıl önce cilt bakımına gider sonra da iki ayda bir bu bakımı tekrarlarsanız, daha faydalı olacaktır. Sadece bu özel dönemde değil, güzellik salonuna belirli aralıklarla gitmeyi ve cilt bakımı yaptırmayı alışkanlık haline getirmelisiniz.
Cildimi korumanın en iyi yolu nedir?
Her gün nemlendirici veya 15 koruma faktörlü bir güneş kremi sürün. Böylelikle cildinizi güneş ışınlarından, hava kirliliğinden ve tüm dış etkenlerden kolaylıkla koruyabilirsiniz.

Bir cilt problemi karşısında ne yapmalı?
Eğer sabah uyandığınızda bir sivilce çıkmışsa sakın sıkmayın! Ten renginize uygun bir kapatıcı ile kamufle edin. Gözlerinizin altında siyah halkalar varsa, göz altı kapatıcısı kullanın, üzerine de fondöten sürün. Sabah diri ve canlı bir cilde sahip olmak için nikahtan önceki akşam iyi uyuyun ve içki içmeyin.

Kaynak: pudra. com

Gelin saçı ve makyajı hakkında ipuçları,gelin saçı nasıl yapılır,gelin makyajı,gelin makyajı nasıl yapılır,gelin saçı


Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Tesettür Moda
Distributed By Free Premium Themes. Powered byBlogger