GÜNCEL

Tasarımlarım

Saç Modelleri

Çocuk Gelinlikleri

27 Ağustos 2010 Cuma

Eşarp modası, moda eşarplar

Eşarp ve fular da podyumda
Kimilerine göre aksesuar olsa bile eşarplar çoğu hanımlara göre giyim stilini açıklayan en önemli göstergedir. Kullanım şekline bağlı olarak değer kazanan eşarp ve fular, 2011 sonbahar-kış sezonunda aksesuar olarak kadınlar kadar erkeklerin de gözdesi olacak.

Ünlü markaların birbiri ardına tanıttıkları koleksiyonlarında eşarplar zarifliğin sembolü olarak nitelendiriliyor. Tasarımcıların gözüyle farklı stil ve desenlerle karşımıza çıkan koleksiyonlarda renkler kadar boyutlar ve kullanım şekilleri de ilgi çekiyor. Stili olmayan bir giysiye dahi bir anda anlam kazandıran bu özel parça, 2011 sonbahar-kış sezonunda aksesuar olarak kadınlar kadar erkeklerin de gözdesi olacak.

Kimilerine göre aksesuar olsa bile eşarplar çoğu hanıma göre giyim stilini açıklayan en önemli göstergedir. Kullanım şekline bağlı olarak değer kazanan eşarp ve fular tarih boyunca hanımların en anlamlı ve en feminen eşyalarından biri olmuş. Üzerine yüklenen anlamlar farklı olsa da eşarbın ve fuların giysiyi şıklaştırdığı ortak kanaat olarak benimsenmiş.

En ünlü markaların ilgisi de bu yüzden olsa gerek. Hermes, Gucci, Louis Vuitton, Valentino gibi birçok marka koleksiyonlarına dâhil ettikleri eşarp ve fularlar ile hem bayanları hem de beyleri peşinden sürüklüyor. Modayı kendi zevki ve benliği ile yorumlamak isteyenlerin elinde farklı biçimlere bürünen eşarp ya da fularlar bazen renkleri ile bazen de desenleri ile beğeni topluyor. Şekillendirildiği düğümlerle stil kazanıyor. Kimi zaman başa taç oluyor, kimi zaman boyunlara elmas değerinde kolye...

Öyle kolay iş sanmayın eşarp ve fular satın almayı. Yüzyıllar boyunca bağımlılarını peşinden koşturan markaların yanı sıra günümüzde bu konuda koleksiyon hazırlayan birçok marka var. Deseni ile takip edilen markalar olduğu gibi renkleri nedeniyle tercih edilenler de var. Marka ile özdeşleşmiş figürlerden dolayı tercih edilenlerin sayısı da küçümsenmeyecek kadar çok.

Hermes'in ipek eşarpları en lüks ve en çok takip edilen koleksiyonlar arasında ilk sırada yer alıyor. 1837 yılında Fransa'da Thierry Hermes tarafından koşum takımları ve eyer imal atölyesi olarak kurulan Hermes, logosundaki at arabası figürünü birçok fular ve eşarbında farklı biçimlerde kullanması ile ünlü. John F. Kennedy, Ingrid Bergman, Humphrey Bogart, Grace Kelly, Victoria Beckham, Madonna, Nicole Kidman, Katie Holmes, eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright ve İngiltere Kraliçesi Elizabeth gibi ünlü isimler markanın sadık takipçilerinden. Yılda iki eşarp koleksiyonu hazırlayan marka bazen özel koleksiyonlar çıkarıyor. 90x90 boyutundaki eşarpların yanı sıra 140x140 ipek kaşmir şallar, 70x120 şallar ve 50x50 gibi daha minik boyutlu tasarımlar da bulunuyor. Daha çok twill ipeklerin tercih edildiği markada bu sezon yine klasik desenler kullanılmış. Oldukça zarif renk ve desenlerin tercih edildiği Hermes eşarp koleksiyonlarında petrol maviler, yanık oranj tonları, açık lilalar, hardal, kahve tonları, koyu kırmızılar, vişneçürüğü, deniz mavileri, pudra pembeler, koyu sarılar, bej tonları kullanıldı. Burç haritalarının, hareketli şehir yaşamından karelerin ve mitolojik hikâyelerin resmedildiği koleksiyonlarda çiçeklerden ilham almış tasarımlar da göz kamaştırıyor.

Gucci ise kış koleksiyonunda kahverengi tonlarını ağırlıklı tercih etmiş. Markanın 130x130 ipek kaşmir eşarpları ile 90x90 eşarpları beğeni topluyor. Gucci, logo ve ismi ağırlıklı olarak kullandığı tasarımlarda kemer çizimleri, püskül, renkli minik çiçekler, meşhur 2 G harfinden oluşan amblemin yanı sıra yeşil, kırmızı ve krem tonlarından oluşturulan çizgiler dikkat çekiyor. Çanta, kelebek, çiçek ve zincir figürleri ise kutu şeklindeki zeminli eşarplarda stilize edilerek yorumlanmış. Lila, bebe mavileri, bordo, pembe, grinin tonları, lacivert, kırmızı, siyahlar ve bej tonları koleksiyonun ana renklerini oluşturuyor. Şal ve etollerde ekoselerin ve baklava dilim desenlerin yoğunluğu gözleniyor. 70x120 fularlarında şerit yazılar tercih edilmiş. Hermes'teki gibi binici takımları, zincirler Gucci'nin favori desenleri arasında.

Louis Vuitton'un yeni sezon koleksiyonları yine çok şık ve sade. Kahverenginin birkaç tonunun tercih edildiği markada siyah, gri tonları, mor, mürdüm tonları dikkat çekici. Minik desenlerin yanı sıra grafik ve harita desenleri eşarpların zarafeti ile bütünleşiyor. Dikkat çekmeyen ince desenleri ile ilgi gören markada düz renkli jakarlı ipek fularlar da asil görünmek isteyenlerin favorisi olmaya aday.

Desenleri ve renkleri ile cesur görünmeyi sevenlerin takip edeceği Salvatore Ferragamo, farklı kumaş alternatifleri ile tercih kolaylığı sağlıyor. Fiyonklar, geometrik desenler, çiçekler, balıklar, kocaman kuşlar ve daha birçok gösterişli desen yine iddialı renkler ile birleştirilmiş. Kırmızı, siyah, petrol tonları ve grinin yanı sıra birçok canlı renk tonu yardımcı renk olarak hayat bulmuş eşarp ve fularlarda.

Ve Valentino... En tutucu ünlülere dahi kırmızı giydiren marka olarak bilinen Valentino yine farklı desenlerdeki koleksiyonu ile büyük beğeni toplayacak. Lila, mor, siyah, gri lacivert gibi renklerin de kullanıldığı eşarp koleksiyonlarında feminen zariflik hanımların ilgisini çekecek.

ZAMAN

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Tesettür Moda
Distributed By Free Premium Themes. Powered byBlogger