GÜNCEL

Tasarımlarım

Saç Modelleri

Çocuk Gelinlikleri

24 Mayıs 2010 Pazartesi

Şişmanlar nasıl giyinmeli?



Kilolu insanları yaz aylarında sıcakların yanı sıra nasıl giyinecekleri düşüncesi de bunaltır. Çünkü giyebilecekleri nitelikte rahat ve şık bir kıyafet bulamazlar. Bu sebeple giysilerini çoğunlukla diktirirler.

Hangi kumaşları ve modelleri tercih edebilecekleri konusunda modacı Rabia Yalçın'ın kilolu insanlara önerileri var.

İnsanların kilolarından kurtulmak istemesinin en önemli sebebi, giyecek bir şeyler bulamamaları. Çünkü bu çağda, 'şişmanlık eşittir çirkinlik' anlayışı hakim. Sağlık çoğunlukla ikinci planda kalıyor. Ama şu bir gerçek ki kilolu insanların özellikle sıcak günlerde ne giyecekleri ciddi problem. Büyük beden markaların ince kumaşlardan yaptıkları bol kesim gömlekleri veya elbiseleri giyince daha bir kilolu gözükürler. Bu durum birçok kilolu insanın, özellikle gençlerin psikolojisini bozuyor. Çalışan kilolu kadınlar için problem daha da büyük oluyor. Zaten çok az yerde kendi bedenlerine uygun kıyafet bulabiliyorlar. Onlar da kilolu gençlerin zevkine uymuyor. O sebeple çoğunlukla diktiriyorlar.

Gramajı ağır kumaş tercih edin

Modacı Rabia Yalçın, kilolu insanların modelden önce kumaş seçimine dikkat etmelerini öneriyor. Çünkü kıyafetin duruşunu belirleyen en önemli unsur kumaş. Yalçın'a göre kilolu insanların giyimde en sık yaptıkları hata da kumaş seçimi. Yalçın, "Kilolu insanlar ağır gramajlı ve akıcı kumaşlar seçmeliler. İnce ve uçuş uçuş kumaşlar ve de kalın kumaşlar kişiyi her zaman olduğundan daha fazla kilolu gösterir. Gramajı ağır kumaşın avantajı, bedene yapışmaz ama bedenden çok uzak da durmaz, ağır olduğu için aşağıya çeker ve insanı olduğundan daha ince gösterir. Kilolu insanlar gevşek dokulu kumaşlar kullanmalı. Krep, viskon ve jarse gibi kumaşları tercih etmeliler. Sıkı dokulu kumaşlardan uzak durmalılar." diyor.

Yalçın'a göre kilolu insanlar çok açık renkler kullanmamalı. Çünkü açık renkler, daha yayvan gösteriyor. Bu yılın moda renkleri göz önünde bulundurulursa pudra pembesi, bej, kahve ve yeşil tonları bilhassa petrol yeşili tercih edilebilirmiş.

Model olarak omuzdan gelen düz kuplu kıyafetleri öneriyor Yalçın. Düşey kuplar geniş gösterirmiş. (Kup: kıyafetin dikiş kısmı, kumaşların birleştiği yerler.)

Asla vücuda yapışan badi giymeyin

Rabia Yalçın, kilolu insanların asla vücutlarına yapışan tayt, badi gibi giysiler kullanmaması gerektiğini söylüyor. Kolu kısa olduğu için badiyle giymek zorunda kalınan elbiseler ve ceketler için kolunu uzattırmak gibi çözümler düşünmek gerekiyor. Çünkü vücuda yapışan badiler hoş bir görüntü oluşturmuyor. Özellikle göbek ve göğüsteki kilolar için şu öneride bulunuyor: "Mutlaka göğüs çevresinden 6-7 cm daha geniş kıyafetler kullanılmalıdır. Bu, onları olduklarından daha az kilolu gösterecektir." g.baki@zaman.com.tr

***

Düğünde nasıl giyinmeli?

Modacı Rabia Yalçın, düğün ve özel programlarda giyilebilecek kıyafetler için şu önerilerde bulunuyor:

Özel programlar için kıyafetteki detay veya süs, kol ağızlarına ve etek uçlarına taşınmalı. Yaka işlemesindense özenle seçilmiş bir çift salınımlı küpe boynumuzu daha uzun ve ince gösterecektir.

Özel günler için desensiz ve şifon eşarp tercih edilmeli. Büyük dikdörtgen şal eşarplar tercih edilebilir. (180cm-200cm)

Aşırı pırıltıdan ve parlak kumaşlardan kesinlikle uzak durmalı.

Üst bedeni ve alt bedeni arasında size (beden numarası) farkı olan insanlar üst bedene oturan buluzlar ve kısa ceketlerden kaçınılmalı.

Genel anlamda tek parça giysileri tercih edin. Eğer ikili bir kombinasyon kullanacaksanız üstteki parçanın basen altına kadar gelinsin.

Şişmanlık moda oluyor

Zayıf daha da zayıf olmak için o diyetten bu diyete giren günümüz gençliğine bir duyurumuz var: Büyük beden moda oluyor. Moda ve trendlere yön veren dergilerin son aylardaki kapak konuları büyük beden giyim ve mankenler. Sıfır beden mankenlerin yerini etine dolgun hanım kızlar alıyor. Bu, şu anlama geliyor: 42 beden ve üstü artık istediği mağazada istediği modelde kıyafet bulabilecek. Zaten son iki yıldır şehrin en gözde alışveriş merkezinde büyük beden kıyafet satan mağazalar açılmaya başladı. Alışveriş merkezlerine girmeye cüret edebilmelerini (!) yeni neslin kilolarından muzdarip olmasına bağlamıştık ama popüler kültür ve moda dergilerine bakılırsa, dünya modasına yön verenler büyük bedenin moda olmasına karar vermiş. İster misiniz Mango, Zara, Armani, U.S. Polo ASSN gibi markalar 42 ve üstü beden kıyafette çalışsın. Evet diyenlerin yalnızca birkaç sezon sabretmesi gerekiyor.

ZAMAN GÜLİZAR BAKİ

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Tesettür Moda
Distributed By Free Premium Themes. Powered byBlogger