GÜNCEL

Tasarımlarım

Saç Modelleri

Çocuk Gelinlikleri

24 Mayıs 2010 Pazartesi

Mezuniyet için ne giysem acaba



Bu hafta mezuniyet heyecanı yaşayanlar için bazı püf noktalarından bahsedeceğim. Mezuniyet gecesinde yaşınıza uygun kesimler, renkler ve modeller kullanarak prensesler ya da prensler gibi asil olabilirsiniz.

Bunun da yolu sade bir kıyafet, abartısız aksesuarlar ve doğal görünümlü bir yüzden geçiyor.

Yeni mezun oluyorsunuz ve mezuniyet gecesine nasıl hazılanacağınızı bilmiyorsanız ilk olarak davetin nerede ve hangi saatte yapılacağına dikkat ederek işe başlayın. Mezuniyet balosunun mekanı, kıyafetinizin tarzını oluşturmanız da çok önemli faktördür. 'Bir kere mezun oluyorum' diyerek ortama uygun olmayan abartıdaki kıyafetlerden mutlaka uzak durun.

Vücut tipinize uygun tasarımları tercih edin. Kamufle etmek istediğiniz bölgenizi tespit ettikten sonra dikkatleri o bölgenizden uzaklaştırabilecek detaylara öncelik verin. Mesela basen sorununuz var ise üst beden özelliği daha fazla olan kostümleri alın.

Modanın ne olduğu ile fazla ilgilenmeyin. Klasik kesimli elbiseler her zaman zariftir. İlk tercihinizi bu yönde kullanın. Tek parça kıyafetler şık olduğu kadar birçok kusuru kapamada da etkilidir.

Gece boyunca rahatsız olacağınız tasarımlar şıklığınızı gölgeleyecektir. İçinde rahat hareket edebileceğiniz modeller doğru tercih olacaktır.

Kilolarınızdan şikâyetçi iseniz beden küçültücü çorap, korse gibi kurtarıcılar giyerek kıyafet denemeleri yapın. "İçine korse giyerim olur" diyerek size olmayan kostümü satın almayın.

Dekolteden uzak durun. Bu tarz modeller sıradan görünmenizde oldukça etkilidir. Mutlaka topuklu pabuç kullanın. Ama üzerinde durmakta zorlandığınız ayakkabılar yerine gizli platform olan topukluları tercih edin.

Böylesi özel bir gecede sezonun da moda renkleri olan lila, pudra tonları, ekrular, bejler, griler, açık maviler ve yeşillerin yanı sıra siyahları tercih edebilirsiniz.

Davet açık bir mekanda ise mutlaka kıyafetinizle uyumlu olabilecek şal, bolero gibi gecenin ilerleyen saatlerinde sizi soğuktan koruyabilecek parçalar temin edin. Tekne gibi rüzgarlı ortamlarda bol ve rahatsız olabileceğiniz uçuşan kıyafetler giymeyin.

Aksesuarlar en az kıyafet tercihleri kadar önem taşır. Kıyafetiniz sade ise büyük ve gösterişli aksesuarlar kullanabilirsiniz. Ama tam tersi oldukça gösterişli bir kostümünüz var ise sadece bir küpenin bile sizi sıklaştıracağını unutmayın.

Kolye ve küpeyi bir arada kullanmayın. Kıyafetinizin yaka özelliğine ve saç şeklinize göre bir tercihte bulunun.

Genç beyler hem kravat hem de yaka mendilini bir arada tercih etmemeli. Bir tanesi istediğiniz şıklığa bürünmenize yardımcı olacaktır. Yaka mendillerinde istediğiniz kadar abartıya gidebilirsiniz. Hatta kıyafetinizin imzasını bu mendillerle atabilirsiniz. Çok iyi dikilmiş koyu renk bir takım karizmatik görünmenizi sağlayacaktır. Fit kalıp takımlar moda olduğu kadar böyle gecelerde de şık görünmenizi sağlar.

Beyaz, dokulu ve hafif parlak yüzeyli kumaşı olan gömlekleri kol düğmeleri ile tamamlayın. Ceket kollarınızın boyuna çok dikkat etmeniz gerekir. Hafif kısa ceket kolları geceye uyum sağlamanızı ve şık beyler listesinde adınızı sağlamlaştıracaktır. Smokin özel geceler için en iyi tercihtir ama smokin giymenin kuralları olduğunu unutmayın. Papyonsuz smokin olmaz ve siyahtan başka renk giyilmez!

Bayanlarda olduğu gibi beyler için de aksesuar önemlidir. Pantolon kemerlerinizi takım elbisenizin renginde ve ona uygun özelliklerde tercih edin. Kolye ve bileklik gibi aksesuarları kullanmamanızı öneririm. Ayakkabılarınızın kösele tabanlı ve bakımlı olması, şıklığınızı tamamlayacaktır. Ama farklılık yapmayı arzu ediyorsanız takım elbisenizin altına spor ayakkabı giyerek iddialı görünebilirsiniz.

ZAMAN YAZI - REYHAN YAZICI (TASARIMCI)

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Tesettür Moda
Distributed By Free Premium Themes. Powered byBlogger