GÜNCEL

Tasarımlarım

Saç Modelleri

Çocuk Gelinlikleri

7 Şubat 2010 Pazar

Moda rüzgârı esti geçti

Moda rüzgârı esti geçti
İstanbul Fashion Week/İstanbul Moda Haftası'nın açılışını (soldan) Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ünlü Hollywood yıldızı Meg Ryan ve İTKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi birlikte yaptı.
İstanbul Moda Haftası, bugün sona eriyor. Eğer meraklısı iseniz Mehtap Elaidi, Hakan Yıldırım ve BNG'nin defilelerini Santralistanbul'da izleyebilirsiniz.




Bu organizasyona sadece moda penceresinden bakmamak gerekiyor. Çünkü İstanbul'un, Avrupa'nın ve ortadoğunun çekim merkezi haline gelmesine önemli bir katkısı var.

Ünlü Hollywood yıldızı Meg Ryan'ın katılımıyla çarşamba günü açılan İstanbul Moda Haftası'nın bugün son günü. Meraklılar ve tasarımcılar üç gün içerisinde bol bol defile izledi, yeni trendlerden haberdar oldu. Türk tasarımcıları ve moda markaları 2010-2011 kış koleksiyonlarını ilk defa görücüye çıkardı. Vitrinler hâlâ 2009-2010 kış sezonuna ait ürünleri sergileyedursun, 4 gün süren bu performansı yüksek organizasyonda, gelecek sezonun değil daha sonraki sezonların koleksiyonları da ziyaretçilerle tanıştırıldı.

Bu moda haftası gösteriyor ki; Türkiye sadece fason yapan bir ülke değil, tasarımcısıyla, kaliteli markaları ile dünya modasını peşinden sürükleyecek potansiyele sahip büyük ve önemli bir tekstil ülkesi. Hem Avrupa'ya hem de Asya'ya yakın olması bunun yanı sıra her iki kültürü çok iyi analiz ediyor olması tekstilin olmazsa olmazı tasarımı bir kat daha güçlü kılıyor. Hem de ülkemizi çekim merkezi haline getiriyor. Ben de çekime kapılıp İstanbul Moda Haftası'nı takip ettim ve yeni trendleri not aldım:

GIZIA: Futuristik formların, gri erkeksi sert kumaşlarda yeniden yorumlandığı 2010/2011 sonbahar-kış Gizia koleksiyonu 40 parçalık bir defile ile tanıtıldı. Metal etkisi taşıyan empirme ve grilerin ağırlıkta olduğu leopar desenli ipeksi kumaşlar, neon renklerin birlikteliği ve parlak taşların cazibesi ile 2011 yılında kadınların maskülen kumaşlar olsa dahi feminen çizgiden kopamayacağının sinyallerini verdi.

PIERRE CARDIN: Markanın gençleşme hareketinin simgesi Weekend 2010-2011 kışında otomobil yarışlarından ilham almış. Motor sesleri ve damalı bayrakla başlayan defile milli rallici Burcu Çetinkaya ve pist pilotu Mert Aytuğ'un podyumda yer alması ile devam etti. Konforlu ve dinamik görünen jean pantolonlar, yumuşak yüzeyli yıkamalı ekose gömlekler, tek ceketlerde koton kumaşlar ve parça boyalı ceketler, farklı desen ve armalarla zenginleştirilmiş kazaklar ve en önemlisi erkekleri erkek gibi giydiren ama aynı zamanda renkli dünyaların kapısını aralayacakları bir koleksiyon bekliyor önümüzdeki kış.

KUZU DERİ: Kürk ve deriyle kumaş gibi oynayan marka, kullandığı parlak taş ve zincirlerle çok şık bir koleksiyona imza atmış. Farklı dokuların bir arada kullanıldığı tasarımlarda yakalar ve aksesuarlar dikkat çekiyor. Bileklik gibi duran kol aksesuarları ise adeta lüksün simgesi olarak karşımıza çıktı.

GIOVANE GENTILE: Farklı zevk sahibi erkeklere 3 ayrı koleksiyon ile seslenen marka, konfor ve şıklığı bir arada sunuyor. Koleksiyonların her biri kalite ve detay ayrıntıları ile tasarlanırken günümüz şehirli ve bakımlı erkeği düşünülmüş. Günümüz moda trendlerini yeni açılımlarla zenginleştiren yaratıcı ve global kendine özgü çizgisinden ödün vermeden moda anlayışını estetik değerler ile birleştiren marka tamamen doğal elyaflardan üretilen yüksek kalite kumaşlar ile hazırlanmış.

ÖZGÜR MASUR: Yeni nesil moda tasarımcılarımızdan Özgür Masur 'Protez-sto' adını verdiği koleksiyonda kaşe, keçe ve ipek krepler kullanmış. Tasarlanan modellere monte edilmiş geometrik ve origamik detaylar, bedene uyarlanan kıyafetlere tam anlamıyla takma, protez havası veriyor. Ağırlıklı siyah ve beyaz renklerin kullanıldığı koleksiyon iddialı detaylarına karşın, kadının zarafetini yansıtan sade bir şıklık sunuyor.

Birbirinden farklı koleksiyonların, şık parçaların ve dünya modasını şaşırtacak tasarımların yer aldığı moda haftasında kimler yok ki; muhteşem kesimleri oyuncak gibi evirip çeviren BNG, trikolara yeni bir yorum getiren İdil Tarzi, yalın kesimleri, inanılmaz detayları ile harmanlayan Bahar Korçan, aynı ismi taşıdığı dedesi Niyazi Erdoğan'a ithafen hazırladığı geleneksel simgeler taşıyan koleksiyonu Ayna ile Niyazi Erdoğan, Karakarga adını verdiği simsiyah koleksiyonu ile Hatice Gökçe ve daha birçok başarılı markayı yakından takip edebileceğiniz moda haftasının bugün son günü. Meraklısı iseniz, kendinizi tasarımın büyüsüne bırakın! ZAMAN

YAZI - REYHAN YAZICI - (TASARIMCI)
06 Şubat 2010, Cumartesi

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Tesettür Moda
Distributed By Free Premium Themes. Powered byBlogger