GÜNCEL

Tasarımlarım

Saç Modelleri

Çocuk Gelinlikleri

3 Ocak 2010 Pazar

Model değiştiren hırkalar



Moda dünyasında 2009'a çok fonksiyonel kıyafetler damgasını vurdu. Çünkü ekonomik kriz sebebiyle tasarımcılar, farklı ortamlarda, farklı şekillerde, daha uzun süre kullanabilecek parçalara ağırlık verdi.

En az 3 ayrı şekilde kullanılan çantalar, ayakkabıdan çizmeye dönüşen tasarımlar, kıyafetinize göre farklı boylarda katlanan çizmeler, hırkadan yeleğe dönüşen fermuarlı üstler bunların sadece birkaçı. Kıyafet ve aksesuarların şekilden şekle girmesi tüketicileri o kadar memnun etti ki sevilen ve uzun süre göreceğimiz bir trend haline geldi. Bu trendlerden kış için en çok beğendiğimiz ve kullanışlı bulduğumuz ise Amerika'da Cardi Wrap adı verilen bağlamalı hırkalar. Kaşmir, ipek, yün karışımı olan wrap'ler aynı zamanda hem dökümlü hem de vücudu sarıyor. Şalla hırka arası bir tasarım olan bu üstler 5 ayrı şekilde giyilebiliyor.

Salaş

Sadece üstünüze alıp iki tarafı aşağıya sarkacak şekilde giyilebilirsiniz. Eğer sadelikten hoşlanıyorsanız şık bir çanta ve çizmeyle tamamlayabilirsiniz. Ama biraz daha hareket vermek isterseniz kemer, çiçek, broş ya da uyumlu bir başörtüsüyle tamamlayabilirsiniz.

Asimetrik şal

Hırkanın aşağıya sarkan sağ ya da sol taraflarını zıt omzunuzun üstüne atmanız gerekiyor. Biraz şalımsı bir hava veren bu tarz oldukça modern ve havalı. Şık bir kemerle kombine ederseniz, dinamikliğinize diyecek yok.

Çapraz şal

Bu kez hırkanın salınan iki tarafını da omuzlarınızdan çapraz yaparak arkaya atıyorsunuz. Hareket ederken düşmemesi için isterseniz ufak taşlı bir iğneyle süsleyip daha kullanışlı hale getirebilirsiniz.

Düğüm

Aşağıya sarkan iki parçayı alıp önden kocaman bir düğüm yapabilirsiniz. Sezonun kocaman fiyonklu gömlek ve hırkalarını andıran bu tarz özellikle eteklerle güzel duruyor. Bu şekil genç kızların favorisi.

Sarmaşık

Bu model adı gibi biraz karışık ama özgün. İlk önce asimetrik şal tarzında başlıyorsunuz (üstünüze giydikten sonra bir tarafını alıp zıt omuza atıyorsunuz). Sonra aşağıya sarkan tarafı belinizi saracak şekilde arkaya doğru getiriyorsunuz. Tutturmak için büyük tokalı bir kemer ya da uyumlu bir iğne, broşla sabitleştiriyorsunuz.

Renk seçimi

Cardi wrap'ler rengarenk. Sarı, pembe, mavi, mor, yeşil, gri, siyah, renklerin her tonunu görmek mümkün. Renkli hayattan hoşlanan hanımlar pembeyi seçebilir. Özellikle genç kızlar bu kışı canlı canlı geçirebilir.

Eğer bu yıl kışın popüler rengi olan maviyi kullanmak isterseniz modern ve ciddi giyinmek isteyen hanımlar için ideal olacaktır. Siyah, gri, lacivert pantolon ve eteklerinizle tamamlayabilirsiniz. Ben siyahtan vazgeçemem diyen olgun hanımlar için siyah her şeyle kombine edilebilen bir renk. İsterseniz baştan aşağıya siyah giyinip başörtünüz, çiçek broşunuz, ayakkabınız, kolyeniz ya da çantanızla renk katabilirsiniz bu kıyafetinize.

Cardi wrap'lerin en güzel tarafı desensiz ve düz renklerden oluşmaları. Spor bir günde uzun kollu tişörtünüz ya da balıkçı-yakanız ve kot pantolonunuzla tamamlayabilirsiniz. Daha resmi ortamlar için etek, pantolon ya da pantolon etekle bile bütünleştirebilirsiniz.

Eğer kıyafetinizi uyumlu düz renk kombinasyonlarıyla ya da zıt renk kombinasyonlarıyla birleştirirseniz dikkatler cardi wrap'in üstünde olacaktır. elif@kavakcicouture.com ZAMAN

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Tesettür Moda
Distributed By Free Premium Themes. Powered byBlogger