GÜNCEL

Tasarımlarım

Saç Modelleri

Çocuk Gelinlikleri

3 Ocak 2010 Pazar

Moda tavus kuşu gibi açıldı



Eğer modayı temsil edecek tek bir simgeye ihtiyaç duyulsaydı buna en uygun canlı tavus kuşu olurdu.

Kibirli ve güzel tavus kuşu bu görevini hakkıyla yerine getirebilir çünkü. Tavus kuşu dünyanın en gösterişli ve güzel hayvanlarından biri. Tüylerinin tasarımı, renkleri ve görkemi görenleri hayran bırakıyor. Kendine yaklaşan ve ilgi gösterenden korkup kaçmıyor. Bilakis ilgi gördüğünü fark ettiği an kibirlenerek tüylerini açtıkça açıyor, bütün güzelliğini gözler önüne seriyor. Mağrur mağrur yürür de her açıdan ne kadar güzel olduğunu göstermez mi izleyicilerine! Tüm bunları yaparken sivri bir gaga ve sert bir ifadeye sahip gözlerden oluşan yüzünde bir değişiklik olmuyor. Tıpkı en yeni modelleri tanıtan mankenlerin podyumda yürürkenki yüz ifadeleri gibi.

Tavus kuşunun en dikkat çekici özelliklerinden biri de renkleri. Vitrinlerde, moda dergilerinde boy gösteren kıyafetlere bakınca bu renklerin ne kadar çok kullanıldığını fark edeceksiniz. Tavus kuşunun muhteşem bir tasarıma sahip olan tüyleri de modada çok kullanıyor. Çantalarda, takılarda ve hatta ev eşyalarında bile tavus kuşundan esinleniliyor. Tavus kuşunun moda dünyasında bu kadar popüler olmasına sebep olan İngiliz tasarımcıMatthew Williamson, karışık baskı tekniklerini kullanmasıyla bilinen bir isim. Tavus kuşunun tüylerinin de şeklini tasarımlarına çok yansıtıyor. Ünlü modacının büyük bir hazır giyim markası için oluşturduğu koleksiyonda yer alan tavus kuşu desenli elbisesi kısa bir süre önce çok konuşuldu. Öyle gözüküyor ki leopar desen, orta yaş kadınlar için nasıl bir tutku ise, tavus kuşu deseni de genç kadınlar için vazgeçilmez olacak.

Tavus kuşunun modayla uyuşan bir özelliği daha var ki değinmeden geçmeyelim. Bu göz alıcı güzellikteki kuşun inanılmaz kötü bir sesi var. Tüylerinin güzelliğiyle yaklaştıkça yaklaştığınız hayvancağızın, ağzını açtığı andan itibaren kulaklarınızı kapatarak yanından kaçmak istiyorsunuz. O kadar kötü. Bizden uyarması. Pırıltılı ve etkileyici tavus kuşu modasına kendinizi fazla kaptırmayın. Bir bakarsınız ki, hem cebinizdeki paradan olmuşsunuz, hem de benliğinizi sömüren bir girdabın eline düşmüşsünüz... ZAMAN

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Tesettür Moda
Distributed By Free Premium Themes. Powered byBlogger