GÜNCEL

Tasarımlarım

Saç Modelleri

Çocuk Gelinlikleri

11 Ocak 2010 Pazartesi

Japon yılında kimono defilesi



Perşembe günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşti. Etkinlikte geleneksel Japon giysisi 'kimono' defilesi yapıldı, dans ve müzik gösterileri sunuldu.

Japonların geleneksel enstrümanları üç telli saz 'şamisen' ve bambu flüt 'şakuhaçi' eşliğinde gerçekleşen defilede, kimonolar göz kamaştırdı.

Japonya ve Türkiye dostluğunun 120. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerden biri de geçtiğimiz perşembe günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşti. Etkinlikte geleneksel Japon giysisi 'Kimono' defilesi yapıldı, dans ve müzik gösterileri sunuldu. Japonların geleneksel enstrümanları üç telli saz 'şamisen' ve bambu flüt 'şakuhaçi' eşliğinde gerçekleşen defilede, kimonolar göz kamaştırdı. Tasarımcı Eiko Kobayashi, 'Asya Rüzgarı 21 Kimono Gösterisi'ndeki giysilerin renkleri, desenleri ve kesimleri ile Japonya'nın çeşitli imparatorluk dönemlerine de ışık tuttu.

Kimonolar ile kadınların yaşlarını, medeni halini anlayabilmek de mümkün. Mesela kol uzunluğu 99 -107 cm arasında ve baştan aşağı desenlerle kaplı kimonoları, bekârlar giyermiş. Belden aşağısında desen bulunanları giyenler ise evli kadınlarmış. Ayrıca kimonoların günlük ve resmi ortamlar için de farklı çeşitleri hazırlanıyor. Resmi olanların işlemesi çok oluyor. Tabii bütün kimonolarda, kalın bir bel bağı bulunuyor. 'Bir Geyşanın Anıları' filminde hayranlıkla izlediğimiz kimonoların, bütün çeşitlerini de bu moda gösterisi ile görmüş olduk.

Japonların defilesi alışık olduğumuz defilelerden çok farklıydı. Çünkü kimonoların kesimleri 'T' şeklinde ve etek uçlarına doğru olabildiğince daralıyor. Bu da sahnede oldukça küçük ve ağır adımların atılmasına neden oluyor. Bu yürüyüş ise Japonlara ayrı bir zerâfet kazandırıyor.

Gösteri Japon erkekler de, samuray gösterisi ve dans şovu sergiledi. Bunun yanında şamisen ile müzik şöleni yaşatıldı. Şakuhaçi eşliğinde şarkılar söylendi. Japon kültürünün keşfedilmesini sağlamaya çalışan tasarımcı Kobayashi, bu etkinlikle birçok ülke ile Japonya arasında dostluk köprüsü kurmayı amaçlıyor. ZAMAN

ESRA KESKİN
10 Ocak 2010, Pazar

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Tesettür Moda
Distributed By Free Premium Themes. Powered byBlogger