GÜNCEL

Tasarımlarım

Saç Modelleri

Çocuk Gelinlikleri

3 Ocak 2010 Pazar

Bu sezon payetli ürünler gözde

-Bu hafta, yılbaşı sonrası indirimlerden de yararlanarak alabileceğiniz doğru ürünlerin en parlağından söz etmek istiyorum.

Yılbaşına özel hazırlanan koleksiyonların büyük bir kısmını oluşturan payetli ürünler bu sezonun da, önümüzdeki sezonun da en gözde akımlarından. Malum sezonda 80'ler ve disko kültürü etkili. Ama artık payetli kıyafetleri giymek için disko ya da gece davetlerinde bulunmak gerekmiyor. Kafamızı ne yana çevirsek bu tarz kıyafetleri görüyoruz. İş sadece kıyafetlerle kalmıyor; ayakkabılar, babetler, minik el çantaları, kemerler, cüzdanlar, şapkalar, etoller, fularlar ve daha niceleri payetin cazibeli ışığıyla kaplı halde karşımıza çıkıyor. Payetli giysileri kimileri kırmızı halıda giyedursun bu sezon pul ve payetli kıyafetler hemen her yerde günün her saatinde kullanılıyor. Kısaca payet sezonda sadece gece kıyafetlerine ilham vermekle kalmadı, günlük kıyafetleri de etkisi altına aldı.

Bol ışıltılı ve ihtişamlı bir sezon olan 2009-2010 sezonunda butiklerden, büyük markalara, sokak modasını takip eden hazır giyim markalarından vintage ürünlere kadar pul-payeti kullanmayana rastlanmıyor desek abartmış olmayız. Karl Lagerfeld, Michael Kors, Vivienne Westwood, Giorgio Armani, Lanvin, Alexander McQueen, Marc Jacobs ve tabii ki Viktoria Beckham payetin ışığından gözü kamaşan birkaç isim sadece. Minik yekeler, tunik elbiseler, tişörtler, çantalar, babetler, trikolar, hatta blazer ceketler, eşofmanlar dahi payet kaplı. "Peki bunlar abiye mi?" diyorsanız hemen cevabını verelim; "hayır". Tüm tasarımcı ve modacılar el birliği yapmışçasına bu sezon ve gelecek sezonda da kadınları ışıltıya doyuracak görünüyor. Moda uzmanları, bu iddialı görünen kıyafetlerin günlük de giyebileceği yönünde hemfikirken gelin bir göz atalım. Hangi ürünleri bir araya getirerek şık kombinlere imza atmayı başarabiliriz?

Öncelikle payetin başlı başına gösterişli bir moda eğilimi olduğunu söylemeliyiz. Bu derece iddialı bir ürün gece davetlerinde giyilmeyecek ise sade kesimlerden olmasına dikkat etmek gerekir.

Tarz olarak uymaz dediğiniz parçaları bir araya getirmeyi deneyin. Mesela kot pantolonlar ve payetli bluzlar... Tarzları karıştırarak çok şık ve kullanılabilir kombinlere imza atabilirsiniz.

Etek ya da taytınız payetli ise günlük tunik ve bluzlarla kombinlerinizi tamamlayın. Kalın tabanlı botlar ve etnik fularlar ise tarzınızı çok daha belirginleştirecektir.

Çok iddialı olmak istemiyorsanız ama payetten de vazgeçemiyorsanız minik hırkalar, fularlar, babetler, kemer ve kışlık atkı ve bereler tam size göre. Tüvit eteklerinizin altına giyebileceğiniz payetli babet hanım hanımcık görünmenize yardımcı olur.

Klasik beyaz gömlekler ve kaşe kabanlarla bir araya getireceğiniz payetli ürünler işyerinizde de şık görünmenizi sağlayabilir.

Deri ceketleriniz ile payetli kıyafetlerinizi birlikte kullanın. Hatta yün kazak ve hırkalarınız ile ışıltı kaplı pantolon ve eşofmanlarınızı bir araya getirin.

Işıltıya karşı koyamayanlar

Yelekler: Kısa, minik ve genellikle sarkık yakalı yeleklerin üzeri tamamen payetlerle kaplı olmasına rağmen arka kısımları penye kumaş olarak bırakıldığı için günlük yaşantınızda kot pantolonlarınızla yahut vintage görünümlü pilili eteklerinizle kombinleyerek farklı bir görünüm kazanabilirsiniz. Biraz daha salaş tarzı benimsiyorsanız sknny pantolonlar, bol ve asimetrik kesimli tuniklerinizin üzerine payetli yekelerinizi giyip uzun yağmur çizmeleriniz ile zıtlığın uyumunu yansıtmanız mümkün. Gri, siyah, lacivert tonları, morlar ve petrol bu tarz ürünler için tavsiye edebileceğim renkleri oluşturuyor.

Tunikler ve minik elbiseler: Komple payetli kıyafetlerin üzerleri farklı renklerde baskılarla kaplı olduğu için ışıltısını daha kolay dengeleyebilirsiniz. Davetlerde tek parça olarak giyilen bu giysiler günlük yaşamda sezonun yeniden gündeme oturttuğu taytlar ile kombinleniyor. Süet bot ve çizmeler payetli elbiseleri günlük giysilere adapte edilmesinde önemli rol oynuyor. Kalın uzun hırkalar ise gece davetlerinin vazgeçilmezi ışıltılı payetlilerini sporlaştırıyor.

Blazer ceket: Sezonda erkek ceketlerini bayanların üzerinde görmeye tam alıştık derken bir de payet kaplı olanlarına rastlıyoruz. Komple üzerleri payetlerle kaplı bu tarz ceketler genellikle siyah ve lacivert tonlarında karşımıza çıkıyor. Her ne kadar jean ve küçük elbiselerle gündüz giyilebilir denilse de biraz iddialı olduğunun altını çizmekte fayda var.

Babet ve çantalar: Hangi kadın pul ve payetlerle donatılmış bir çanta ya da babet istemez ki? İşte bu sezon içinizden geldiği gibi payetli aksesuarlar kullanabileceğinizi söylüyoruz. Okula giderken dahi... Yeter ki kıyafetiniz alabildiğine sade ve iddiasız olsun. Hatta koyu renkler ve yıkanmış efektli giysileriniz ve koyu renkli denimlerinizle yapın kombinlerinizi. ZAMAN

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Tesettür Moda
Distributed By Free Premium Themes. Powered byBlogger